SpaceX підозрює конкурентів в причетності до вибуху ракети Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX підозрює конкурентів в причетності до вибуху ракети Falcon 9

Фондовий ринок
471
SpaceX підозрює в причетності до аварії своєї ракети Falcon 9 консорціум United Launch Alliance.
Американська компанія SpaceX запідозрила свого конкурента – консорціум United Launch Alliance (ULA) – в причетності до вибуху ракети Falcon 9 на стартовому майданчику LC-40, пише The Washington Post.
За інформацією видання, фахівці SpaceX в ході розслідування аварії переглянули відеозапис з місця події. На кадрах вони помітили “дивну тінь, а потім білу пляму” на даху сусіднього будинку, що належить ULA.
Співробітник SpaceX вирушив на об’єкт консорціуму, розташований на космодромі на мисі Канаверал, і попросив надати доступ на дах. Представники ULA відмовили йому і викликали фахівця з Військово-повітряних сил (ВПС) США, який оглянув вказане місце і не знайшов нічого підозрілого.
Глава SpaceX Ілон Маск після аварії не виключив версію про саботаж. У розслідуванні, крім експертів компанії, беруть участь експерти фахівці ВПС, NASAі Федерального управління цивільної авіації США.
Нагадаємо, 1 вересня у Флориді на стартовому комплексі космодрому Канаверал стався вибух ракети Falcon 9. Разом з ракетою під час вибуху був знищений ізраїльський супутник, який планувалося вивести на орбіту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас