Ринки акцій АТР зростають завдяки зниженню побоювань щодо стабільності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій АТР зростають завдяки зниженню побоювань щодо стабільності банків

Фондовий ринок
102
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зростають в понеділок завдяки стабілізації акцій фінансового сектора на повідомленнях про те, що Deutsche Bank AG може врегулювати претензії влади США, пов’язані з іпотечними паперами, за $5,4 млрд замість раніше заявлених $14 млрд.
Аналітики Morgan Stanley вважають, що банку вдасться знизити штраф до приблизно $6 млрд.
Як зазначає CNBC, азіатські ринки акцій продовжують ралі, що спостерігалося в кінці минулого тижня в Європі і США.
Крім того, зростання в Азії підтримують дані з Китаю, оприлюднені у вихідні. За оцінками Китайської федерації логістики і закупівель, офіційний індекс менеджерів закупівель (PMI) для переробної промисловості Китаю у вересні залишився на позначці 50,4 пункту другий місяць поспіль, що вказує на триваюче посилення ділової активності в секторі.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific виріс у понеділок на 0,5%, до 140,56 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 піднявся на 0,9%, більше широкий Topix – на 0,6%, незважаючи на слабкі дані про ділову довіру в країні. Японський індекс Танкан, індикатор довіри великих компаній переробної промисловості, в III кварталі залишився на рівні 6 пунктів, який є мінімальним з II кварталу 2013 року.
Підтримку японському ринку надає зниження курсу ієни, яка дешевшає в парі з доларом США п’яту сесію поспіль.
Гонконгський Hang Seng підвищився на 1,1%, оскільки дані про виручку казино в Макао виявилися кращими за прогнози, що сприяло зростанню вартості акцій гральних будинків.
Австралійський S&P/ASX 200 – на 0,8%.
Індійський Sensex виріс на 1,2%. Індекс менеджерів закупівель (PMI) для переробної промисловості Індії, що розраховується Nikkei і Markit, знизився у вересні до 52,1 пункту з 52,6 пункту місяцем раніше, проте залишився вище 50 пунктів – вододілу між ослабленням і посиленням ділової активності.
Біржі Малайзії і Південної Кореї закриті в понеділок у зв’язку з державними святами, тоді як материковий Китай відпочиває весь тиждень.
Акції Macquarie Group подорожчали на 0,8% на торгах у Сіднеї, індекс фінансових компаній Австралії піднявся на 1,3%. Японські банки і брокери також йдуть на підйом: Nomura додав 3%, T&D Holdings – 0,8%, Mizuho Financial – 1,1%, Resona Holdings – 0,8%.
На тлі підвищення цін на метали папери BHP Billiton і Rio Tinto додали в ціні по 0,7% в Сіднеї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас