Volkswagen виплатить дилерам у США $1,2 мільярда компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen виплатить дилерам у США $1,2 мільярда компенсації

Фондовий ринок
132
Німецький автовиробник Volkswagen (VW) в результаті “дизельного скандалу” виплатить 650-ом своїм дилерам в Сполучених Штатах відшкодування на загальну суму 1,2 мільярда доларів, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Volkswagen Group of America.
 “Як відзначили в VW, відповідні матеріали щодо врегулювання подані до суду в Сан-Франциско. Компроміс, який був досягнутий в серпні, повинен ще схвалити суддя Чарльз Бреєру.
Наступне слухання у суді призначено на 18 жовтня”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що в середньому кожен дилер отримає 1,85 мільйона доларів США.
Після того, як в минулому році розгорівся “дизельний скандал”, дилери не змогли продавати дизельні автомобілі VW.
“Домовленість передбачає, що концерн викупить непродані дизельні автомобілі у дилерів і збереже систему бонусів, повідомляє агентство Reuters. Ще один з пунктів домовленості – в США не будуть продавати дизельні автомобілі VW 2016 і 2017 років випуску.
У VW у вересні заявили, що не впевнені в тому, що знову колись будуть продавати дизельні авто в США. Їх продаж була припинена в кінці 2015 року “, – підкреслює видання. 18 жовтня суддя Чарьз Бреєр також повинен остаточно схвалити досудове врегулювання VW з власниками авто та урядовими структурами, яке буде коштувати концерну близько 15 мільярдів доларів США.
Попередню згоду на врегулювання суддя дав в липні. За словами адвокатів власників автомобілів, більш 311 тисяч чоловік погодилися на запропоновану угоду, а близько 3,3 тисячі – відмовилися. Це стосується врегулювання 475 тис автомобілів з 2-літровими дизельними двигунами. Німецькому концерну ще потрібно буде досягти компромісу в аналогічному спорі, пов’язаному з маніпуляцією даними про викиди в близько 85 тисяч автомобілів з двигунами більшого об’єму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас