ФГВФО продовжив виплати вкладникам банку "Юнісон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продовжив виплати вкладникам банку "Юнісон"

Кредит&Депозит
104
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продовжив виплати коштів вкладникам неплатоспроможного банку “Юнісон” за договорами, термін дії яких закінчився до 14 серпня 2016 року включно, повідомляється на веб-сайті Фонду.
Як повідомлялося, НБУ в кінці квітня 2016 року відніс банк “Юнісон” до категорії неплатоспроможних у зв’язку з непрозорою структурою власності.
Згідно з даними НБУ, станом на 1 січня 2014 року акціонерами банку були дві юридичні особи, зареєстровані в Ліхтенштейні – IDP Capital Ltd. (82,5% акцій) і MCHL Finance Ltd. (17,5% акцій). Інформацію про акціонерів цих компаній банк не розкривав, пояснюючи це тим, що учасниками кожної з них було понад 10 осіб з частками до 10% у кожного.
У листопаді 2014 року структура власності “Юнісона” змінилася, його акціонерами стали 11 юридичних осіб. Інформація про нових акціонерів банку і структуру їхньої власності була розкрита Нацбанку тільки після набуття чинності в березні 2015 року закону, який посилює вимоги щодо розкриття такої інформації.
На дату віднесення банку до неплатоспроможних його акціонерами були 11 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, у кожної з яких – частка до 10% і один кінцевий бенефіціарний власник-фізична особа. Деякі з цих фізосіб свого часу були або є зараз членами наглядової ради банку.
За даними Нацбанку, керівники банку з середини 2015 року стверджували, що здійснили викуп банку у попереднього власника, бо останній не мав можливості в подальшому здійснювати підприємницьку діяльність на території України.
Пакети документів фізосіб для погодження отримання істотної участі в банку неодноразово подавалися до НБУ, проте регулятор заборонив отримання істотної участі в зв’язку з тим, що фінансове становище заявників не відповідає вимогам законодавства, зокрема, джерела походження їхніх власних коштів належним чином не підтверджені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас