НБУ закликає Раду передати функції Нацфінпослуг Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає Раду передати функції Нацфінпослуг Нацбанку

Фондовий ринок
388
Національний банк закликає Верховну Раду передати функції Національної комісії з регулювання фінансових послуг Національному банку.
Про це глава Національного банку Валерія Гонтарева повідомила в ході відеозвернення до учасників Українського фінансового форуму.
“Парламент вже схвалив цю ініціативу в першому читанні в липні цього року, і ми сподіваємося, що народні депутати підтримають її і в другому читанні якомога швидше”, – сказала вона.
Гонтарева нагадала, що Національному банку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.
За її словами, передача Національному банку функції регулювання небанківських фінансових установ збільшить ефективність і прозорість ринку, посилить довіру споживачів, а також збільшить інвестиційну привабливість небанківських фінустанов.
Як повідомлялося раніше, в липні Рада прийняла в першому читанні законопроект про ліквідацію Націфнуслуг з передачею її функцій до Національного банку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Згідно із законопроектом, Національному банку будуть передані в підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.
НКЦПФР будуть передані недержавні пенсійні фонди, емітенти іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомості і довірчі товариства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас