Apple переносить лондонську штаб-квартиру в будівлю знаменитої електростанції Баттерсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple переносить лондонську штаб-квартиру в будівлю знаменитої електростанції Баттерсі

Технології&Авто
399
Apple розмістить нову лондонську штаб-квартиру в будинку колишньої вугільної електростанції Баттерсі, що отримала всесвітню популярність завдяки знятим там музичним кліпам і фільмам, а також обкладинці альбому “Animals” групи Pink Floyd, повідомляє BBC.
Каліфорнійський техногігант стане найбільшим орендарем офісних площ – на 500 тис. кв. футів. На шести поверхах будуть розміщені близько 1,4 тис. співробітників компанії, пише The Guardian.
За словами міністра фінансів Великої Британії Філіпа Хеммонда, рішення Apple надасть істотну підтримку проекту реконструкції Баттерсі вартістю 8 млрд фунтів стерлінгів ($ 10,5 млрд). Ф.Хеммонд навіть назвав рішення каліфорнійської компанії “черговим вотумом довіри економіці Великої Британії”.
Мер Лондона Садик Хан вважає, що рішення компанії Apple – “ще одне свідчення того, що Лондон відкритий для найбільших світових брендів”.
Працівники Apple переїдуть в Баттерсі з інших лондонських офісів в 2021 році і займуть 40% всіх приміщень електростанції. Головна європейська штаб-квартира Apple як і раніше буде перебувати в Корку (Ірландія), де працюють 4 тис. співробітників компанії.
Представник Apple заявив, що майбутній переїзд в нове приміщення відкриє величезні можливості для компанії. За його словами, це буде означати, що “вся команда зможе працювати в одному місці, одночасно підтримуючи оновлення цього історичного простору”.
Знаменита електростанція з чотирма трубами, що знаходиться під охороною держави як пам’ятка архітектурної спадщини, будувалася на південному березі Темзи за проектом архітектора Джайлза Джилберта Скотта, починаючи з 1929 року. Блок А був виведений з експлуатації в 1975 році, блок Б – в 1983 році, після чого електростанція була порожньою довгі роки.
Генеральний директор компанії, що займається розвитком району Баттерсі, Роб Тінкнелл заявив, що нова штаб-квартира, безсумнівно, допоможе перетворити цю територію на “один з найбільш процвітаючих лондонських нових районів”.
Крім офісних площ, в Баттерсі будується елітний житловий комплекс. Спочатку попит на квартири в ньому був високим, але потім знизився через активну забудову сусідніх районів. Будівельні компанії сподіваються, що переїзд Apple підвищить інтерес до житлової частини проекту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас