ОПЕК може скоротити видобуток вперше за 8 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК може скоротити видобуток вперше за 8 років

Енергетика
349
Члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) в середу домовилися про обмеження обсягів видобутку нафти з опрацюванням деталей і виконанням домовленостей з листопада, повідомили ЗМІ, включаючи CNBC, з посиланням на джерела в організації.
Тим часом міністр нафти Алжиру Нуреддін Бутерфа підкреслив, що закрита зустріч представників ОПЕК ще не завершена.
“Переговори тривають”, – сказав він журналістам.
За даними джерел Reuters, картель домовився обмежити видобуток на рівні 32,5 млн барелів на добу (б/д) в порівнянні з поточними 33,24 млн б/д. Таким чином, ОПЕК де-факто знизить видобуток приблизно на 700 тис. б д, скорочення стане першим за вісім років.
Один зі співрозмовників агентства стверджує, що ОПЕК погодить обсяги видобутку для кожної країни-учасниці на наступному офіційному засіданні, запланованому на 30 листопада у Відні. Після досягнення цільового рівня в рамках організації держави ОПЕК закличуть до співпраці і обмежень нафтовидобувні країни, що не входять в картель.
Ціни на нафту і ринок акцій США збільшили підйом під час торгів в середу.
Листопадовий контракт на WTI завершив основну сесію в середу на максимумі з 8 вересня – $47,05 за барель (+ 5,3%), продовживши підйом на електронних торгах. Brent з постачанням в листопаді піднялася вище $49 за барель (+ 6,6%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас