Великій Британії буде потрібно додаткове пом'якшення ГКП - заступник голови Банку Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великій Британії буде потрібно додаткове пом'якшення ГКП - заступник голови Банку Англії

Світ
138
Банку Англії, ймовірно, доведеться піти на подальше пом’якшення грошово-кредитної політики (ГКП) для пом’якшення економічного шоку від рішення Великобританії залишити ЄС (Brexit), вважає заступник голови ЦБ з ринків і банківського сектору Мінуш Шафік.
“Мені видається ймовірним, що в певний момент потрібно розширити грошово-кредитне стимулювання з тим, щоб не допустити небезпечного скорочення економічної активності, – наводить її слова агентство Bloomberg. – Терміни пом’якшення, швидше за все, будуть залежати від макроекономічних даних за найближчі тижні і місяці”.
У серпні Банк Англії знизив ключову процентну ставку вперше за сім років, тепер вона знаходиться на найнижчому в історії банку рівні 0,25%. Керівництво ЦБ відзначало, що в подальшому ставка може бути знижена ще раз.
Тим часом М.Шафік зазначила, що пом’якшення ГКП – лише частина необхідних заходів для забезпечення плавного переходу до нових реалій після Brexit. За цим повинні відбутися податкові та структурні реформи з боку уряду країни, а також скоординовані зусилля на міжнародному рівні.
Як повідомлялося раніше, М.Шафік достроково залишить свою посаду в лютому 2017 року, щоб очолити Лондонську школу економіки (London School of Economics). Вона почала роботу в Банку Англії в серпні 2014 року, і термін її служби в ЦБ мав завершитися в липні 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас