Експерт спрогнозував ціну гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував ціну гречки

Особисті фінанси
1201
Ціна кілограма гречаної крупи повинна знизитися до 16-20 грн, спрогнозував директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
“Середня ціна гречки за даними Держстату – 28,14 грн за кілограм. Вона продовжує дешевшати на 4,50 грн щомісяця, і повинна знизитися до 16-20 грн за кілограм”, – повідомив він.
Олексій Дорошенко зазначив, що Асоціація постачальників торговельних мереж отримала відповідь на звернення, в якому заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська повідомляє, що ПАТ “Аграрний фонд” активізувало роботу з формування запасів гречаної крупи врожаю 2016 року.
“Оскільки Аграрний фонд на сьогодні – це державно-приватне партнерство, то є висока ймовірність того, що гречку закладуть в резерви”, – зауважив експерт.
Він також повідомив, що на оптовому ринку “Столичний” продають мішками гречку, вирощену в Київській області, по 21 грн. за кг. Упакована по кілограму крупа коштує по 23 грн за кг, а 10 кг відпускають по 22 грн за кг.
Нагадаємо, валовий збір гречки за уточненими даними в Україні прогнозується на рівні 174 тис.тонн, що на 36% більше, ніж було зібрано в 2015 році.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас