Ціни на нафту повернулися до зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту повернулися до зростання

Енергетика
310
Світові ціни на нафту після зниження більш ніж на 3% напередодні в середу перейшли до позитивної динаміки на тлі повідомлень Американського інституту нафти (API) про несподіване зниження запасів “чорного золота” в США.
Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.
Станом на 07.45 вартість грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,43% – до 46,72 долара за барель, ціна листопадових ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,18%, до 44,75 долара за барель.
Дані API, згідно з якими запаси нафти в країні минулого тижня скоротилися на 0,752 мільйона барелів при прогнозах збільшення показника, змогли повернути позитивну динаміку на нафтовий ринок.
Тепер інвестори чекають на офіційну статистику про запаси від Міненерго країни. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 23 вересня, запаси збільшилися на 2,995 мільйона барелів – до 507,595 мільйона барелів.
Водночас тиск на ціни продовжують чинити сумніви, що країни ОПЕК на зустрічі в Алжирі зможуть прийти до якоїсь угоди для стабілізації нафтового ринку.
В Алжирі 26-28 вересня проходить Міжнародний енергетичний форум, в рамках якого сьогодні відбудеться неформальна зустріч країн ОПЕК.
Як очікується, країни відновлять переговори про скоординовані дії на ринку нафти, в тому числі обговорять можливе замороження рівня видобутку.
Однак деякі учасники заявили, що зустріч в Алжирі носить консультативний характер, а остаточне рішення може бути прийняте на щорічному засіданні ОПЕК 30 листопада у Відні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас