Brent знизилася до $46,3 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brent знизилася до $46,3 за барель

Енергетика
95
Нафтові котирування посилили зниження у вівторок на коментарі представників ОПЕК та інших нафтовидобувних країн, які зібралися в Алжирі.
Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $ 0,95 (2,01%) – до $ 46,4 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу опустилися на $ 0,86 (1,87%) – до $ 45,07 за барель.
Міністр нафти Ірану Біджан Намдар Зангане заявив журналістам, що Іран розраховує на майбутній зустрічі країн ОПЕК всього лише обмінятися думками про ситуацію на ринку і не приймати рішень по заморожуванню видобутку нафти.
Також він зазначив, що його країна прагне досягти частки в сукупному видобутку ОПЕК на рівні 12-13%, що передбачає видобуток на рівні понад 4 млн барелів на добу проти 3,6 млн б/д в серпні.
Його колега з ОАЕ Сухейль аль-Мазруї заявив, що його країна підтримує заморозку рівня видобутку, але не готова піти на зниження.
Тим часом міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх назвав зустріч країн-виробників нафти в столиці Алжиру консультативним заходом.
Джерела в ОПЕК стверджують, що розбіжності між Саудівською Аравією і її основним суперником в рамках картелю – Іраном – залишаються занадто значними.
Міністр енергетики РФ Олександр Новак, який також бере участь у зустрічі в Алжирі, заявив вранці, що Росії найбільш вигідна заморозка видобутку нафти на поточному рівні.
Раніше заступник голови Міненерго Кирило Молодцов повідомляв, що Росія у вересні досягла чергового історичного максимуму добового видобутку нафти в 11,086 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас