Проблемних позичальників заборонили виселяти з житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемних позичальників заборонили виселяти з житла

Кредит&Депозит
1571
Громадян України заборонили виселяти з житла, якщо воно купувалося не за кредитні кошти, навіть після продажу його з публічних торгів, йдеться у відповідній постанові Верховного суду України (ВСУ) у справі №6-197цс16.
Своїм рішенням ВСУ визнав недійсною постанову судів нижчих інстанцій. З матеріалів постанови Верховного суду випливає, що якщо суди нижчих інстанцій винесли вердикти без вказівки для проблемних позичальників нових адрес для їхнього проживання, ці постанови тепер буде набагато легше оскаржити юридично за наявності правового висновку, прописаного ВСУ в його рішенні.
Постанова ВСУ також може застосовуватися і щодо ситуації зі стягненням застави у поручителів за кредитами. У разі, якщо громадянину не надається альтернативне місце для проживання, суд не може прийняти рішення про його виселення з нерухомості.
Раніше повідомлялося, що в березні Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) оприлюднив повний текст свого рішення від 16 лютого 2016 р., яким фактично заборонив банкам переуступати факторинговим і колекторським компаніям право вимоги за боргами фізосіб.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас