Air Berlin може звільнити 1 тис. співробітників і скоротити авіапарк наполовину - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Air Berlin може звільнити 1 тис. співробітників і скоротити авіапарк наполовину - ЗМІ

Технології&Авто
214
Німецький авіаперевізник-дискаунтер Air Berlin в найближчі місяці може звільнити близько 1 тис. з 8,6 тис. співробітників і позбутися половини авіапарку, пише газета Suddeutsche Zeitung.
Скорочення торкнуться працівників адміністративних відділів.
Як передає Deutsche Welle, Air Berlin збирається здати в оренду близько 40 літаків разом з екіпажами перевізнику Eurowings, який є дочірнім підприємством Lufthansa. За даними поінформованих джерел, наглядова рада Lufthansa розгляне цей план в середу.
Air Berlin також може протягом тижня укласти договір з туристичним концерном TUI про створення спільного чартерного перевізника на основі своєї австрійської “дочки” FlyNiki і TUIfly, який зараз виконує більше десяти рейсів Air Berlin.
Якщо всі ці переговори завершаться успішно, у Air Berlin залишиться близько 70 лайнерів – тобто, удвічі менше, ніж зараз, уточнює агентство dpa.
За останні три роки збитки Air Berlin склали 1,17 млрд євро, що змусило мажоритарного акціонера Etihad Airways кілька разів витягувати компанію з фінансової ями. На доходах Air Berlin негативно позначається конкуренція в сфері авіаперевезень та затримки у відкритті Міжнародного аеропорту Берлін-Бранденбург, яке вже кілька разів переносилося на невизначений термін.
Air Berlin, яка почала польоти в квітні 1979 року, зараз є другою за величиною в Німеччині, виконуючи рейси в 147 пунктів призначення по всьому світу. У 2015 році компанія перевезла понад 30 млн пасажирів.
Капіталізація Air Berlin за останні 12 місяців скоротилася на 27%, до 87 млн євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас