SpaceX випробувала двигуни для польотів на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX випробувала двигуни для польотів на Марс

Технології&Авто
488
Компанія SpaceX успішно випробувала двигуни Raptor – потужну систему, яку компанія планує використовувати в ракеті для польотів на Марс.
Фотографії випробувань двигуна опублікував на своїй сторінці в Twitter глава SpaceX Ілон Маск. Дати запуску пілотованої місії SpaceX на Марс поки немає, але відомо, що пілотований корабель буде відправлений на Марс в 2024 році.
Компанія, як і раніше, планує відправити перший корабель до Марса в 2018 році. Тоді до Червоної планети буде відправлений корабель серії Dragon, розробленої для доставки вантажів на МКС.
У разі, якщо все пройде успішно, SpaceX буде відправляти ракети на Марс кожні 26 місяців. А вже в 2024 році Маск планує відправити на Червону планету першу ракету з людиною на борту. Раніше Маск запропонував почати колонізацію Марса з термоядерних бомбардувань.
Він назвав Червону планету негостинною, а її терраформування (зміну клімату до придатних для життя умов) запропонував почати зі створення парникового ефекту шляхом нагрівання атмосфери Марса. На думку бізнесмена, зробити Марс більш схожим на Землю можна за допомогою термоядерних вибухів над полюсами планети.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас