Греція потребує реформ, прискорення зростання ВВП і зниження боргового навантаження - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція потребує реформ, прискорення зростання ВВП і зниження боргового навантаження - МВФ

Світ
156
Греції вдалося досягти суттєвого прогресу в усуненні дисбалансу в макроекономіці, однак темпи зростання економіки країни залишаються слабкими, а ризики – підвищеними, йдеться в звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Зокрема, МВФ припускає, що економіка країни повернеться до зростання в наступному році, але цей прогноз схильний до знижувальних ризиків, а безробіття в країні залишиться на рівні вище 10% до середини століття.
Як наслідок, Афінам варто зберігати курс на поглиблені реформи в ключових галузях для зміцнення економіки країни з тим, щоб вона не покладалася на своїх партнерів по єврозоні, йдеться в звіті.
Аналітики МВФ виділяють чотири проблемні сфери, а саме: надмірні бюджетні витрати на пенсійне забезпечення, які фінансуються за рахунок високих податків з порівняно невеликої податкової бази; фінансові проблеми банків країни і приватного сектора; структурні перешкоди інвестиціям і зростанню економіки; і непомірно високий обсяг держборгу.
Фонд рекомендує країні знизити витрати на пенсії і спрямувати кошти на підтримку інших соціально незахищених груп, включаючи безробітних.
Крім того, фахівці МВФ закликали до реструктуризації заборгованості країни, оскільки Греція витрачає значну частку доходів на виплати кредиторам, що підриває її здатність прискорити економічне зростання.
За словами представниці МВФ в Греції Делі Велкулеску, МВФ веде переговори про надання Греції нового кредиту, однак вона зазначила, що перш ніж надати кошти, Фонд бажає побачити як виконання структурних реформ в країні, так і зниження боргового навантаження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас