Volkswagen отримав Шнобелівську премію з хімії за "дизельний скандал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen отримав Шнобелівську премію з хімії за "дизельний скандал"

Світ
391
Німецький автовиробник Volkswagen отримав Шнобелівську премію 2016 року з хімії. Нагорода присуджена компанії по суті за «дізельгейт» – за «вирішення проблеми токсичності автомобільних вихлопів в атмосферу шляхом автоматичного включення очищення вихлопів при тестуванні».
26-я церемонія вручення премій відбулася ввечері 22 вересня в Гарвардському університеті. За традицією, нагороди вручаються вченим, які «змусили нас посміятися і задуматися», передають «Ведомости». Премією в області репродукції відзначені дослідження нині покійного єгипетського медика Ахмеда Шафіка.
Він вивчав наслідки для сексуального життя щурів від носіння вовняних, бавовняних і синтетичних трусів, а потім проводив аналогічні досліди на чоловіках. Шнобелівка в галузі економіки дісталася групі учених з Нової Зеландії і Великобританії, які перевірили теорію сприйняття бренду як особистості на каменях.
В області фізики нагорода була присуджена вченим з Угорщини, Іспанії, Швеції та Швейцарії, які відкрили, що ґедзі найменше кусають білих коней і що бабок притягують чорні могильні камені. Якщо у вас свербить зліва, ви можете відчути полегшення, якщо будете дивитися у дзеркало і чесати таке ж місце праворуч, і навпаки, з’ясувала група вчених з Німеччини. Вони отримали Шнобелівську премію за медицину. Премія в галузі фізіології відзначила опитування тисячі брехунів про те, як часто вони брешуть, і дослідження, чи можна вірити отриманим відповідям. Зокрема, виявилося, що в міру дорослішання діти брешуть більше, досягають піку в підлітковому віці, а дорослі брешуть в середньому двічі на день, з роками показник знижується, якщо вони не набрехали.
Шнобелівська премія миру була присуджена вченим з Канади і США за дослідження виявлення і сприйняття «псевдоглибокодумної нісенітниці». Вони оформляли безглузді набори слів як афоризми і мудрі висловлювання і вивчали їх сприйняття в інтернеті і у студентів.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас