Росія обнулила мито на пшеницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обнулила мито на пшеницю

Аграрний ринок
1206
Росія обнулила експортне мито на пшеницю. Про це заявив глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов.
“Хочу проінформувати селян, і не тільки, трейдерів, що… обнуляється експортне мито (на пшеницю – ред.)”, – сказав Ткачов.
У Мінсільгоспі Росії уточнили, що мито обнуляється з 23 вересня.
“Ми обнуляем експортний вивіз, щоб нічого не заважало. Звісно, наші трейдери можуть вибудовувати довгострокову перспективу з продажів. Мені здається, це позитивно позначиться (на ринку)”, – додали в російському відомстві.
Експортне мито на пшеницю діяло в Росії з 1 лютого 2015 для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку зерна. Його формула кілька разів змінювалася. Останнє мито (діяло з 1 жовтня минулого року) становило 50% від митної вартості мінус 6,5 тисячі рублів за тонну, але не менше 10 рублів за тонну.
Україна, за прогнозами USDA, також очікує хороший урожай пшениці. Так, виробництво пшениці в Україні складе 25 млн т, що на 1 млн т перевищує попередній прогноз USDA, а експорт – 12,5 млн т (+1 млн т до червневого прогнозу USDA). При цьому очікується, що запаси пшениці в світі будуть найвищими з 2010/11 МР, а це вплине на ціни. Як відомо, в цьому році Україна б’є рекорди з експорту зернових. Основним експортним товаром залишається кукурудза.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас