Audi відігравала центральну роль в дизельному скандалі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi відігравала центральну роль в дизельному скандалі

Енергетика
792
Автомобілебудівна компанія Audi AG, що входить в концерн Volkswagen, відігравала вирішальну роль в дизельному скандалі, свідчать матеріали внутрішнього розслідування Volkswagen, на які посилаються німецькі ЗМІNDR, WDR і Suddeutsche Zeitung.
У Audi ще в 2007 році знали про нездатність легально дотриматися норм США з обсягу шкідливих вихлопів, повідомляє Deutsche Welle.
Німецькі ЗМІ дізналися про це з матеріалів розслідування адвокатської контори Jones Day, яка проводить перевірку щодо так званого дизельного скандалу на замовлення наглядової ради Volkswagen.
У 2007 році один з інженерів Audi написав електронного листа менеджерам компанії, вказавши, що втриматися в рамках американських вимог з вихлопів “зовсім без шахрайства” не вийде.
Крім того, згідно з матеріалами розслідування, чотирьом провідним розробникам моторів Audi нібито була надана відпустка за те, що вони створили нелегальне програмне забезпечення, що дозволяло маніпулювати результатами тестів на відповідність моторів екологічним стандартам.
Тим часом в Audi визнають використання нелегального програмного забезпечення, але заперечують навмисний обман.
“Дизельний скандал” розгорівся у вересні 2015 року, коли фахівці Агентства із захисту навколишнього середовища (EPA) США повідомили, що, за їхніми даними, на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяло маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам.
Топ-менеджери автоконцерну визнали порушення. Глава концерну Мартін Вінтеркорн пішов у відставку.
В цілому німецький автовиробник зарезервував вже близько 18 млрд євро на різні виплати, пов’язані з “дизельним скандалом”, що торкнувся близько 11 млн автомобілів по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас