Зростання ВВП і нові робочі місця: у чому переваги цифрових фінансів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП і нові робочі місця: у чому переваги цифрових фінансів?

Світ
640
Надання цифрових фінансових послуг через смартфони зможе простимулювати зростання ВВП в країнах на 6% до 3,7 трлн доларів протягом найближчих 10 років і створити понад 95 млн робочих місць, згідно з дослідженням McKinsey Global Institute.
У компанії стверджують, що цифрові фінанси — платежі і фінансові послуги, надані через смартфони і Інтернет — зможуть трансформувати життя і економічні перспективи окремих людей, компаній і урядів у країнах, що розвиваються.
Згідно з дослідженням, цифрові фінанси можуть охопити банківськими послугами понад 1,6 млрд людей, які зараз не мають до них доступу. Більша половина з них — жінки. Цифрові фінансові послуги допоможуть видати кредити фізичним особам і компаніям малого бізнесу на суму 2,1 трлн доларів. Уряди зможуть отримати додаткові 110 млрд доларів на рік, упорядкувавши державні видатки та збір податків.
Провайдери фінансових послуг зможуть заощадити близько 400 млрд доларів прямих витрат щорічно від переходу на цифрові рахунки, які на 80%-90% дешевшы в обслуговуванні в порівнянні з традиційними. Завдяки розширенню клієнтської бази провайдери матимуть більше можливостей отримання доходу, стверджують у McKinsey.
У компанії впевнені, що пристрій, завдяки якому всі ці позитивні зміни стануть реальністю — це смартфон. Експерти зазначають, що станом на 2014 рік близько 80% дорослого населення мали смартфон і тільки 55% — фінансові рахунки.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас