Ціни на нафту продовжують зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують зростати

Енергетика
450
Нафтові котирування зростають у четвер на даних про падіння товарних запасів нафти в США.
Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,36 (0,77%) – до $47,19 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу піднялися на $0,46 (1,01%) – до $45,8 за барель.
За даними Міненерго США, запаси нафти в країні минулого тижня впали на 6,2 млн барелів – до 504,598 млн барелів, мінімуму з лютого. Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому очікували зниження запасів на 2,8 млн барелів.
Крім того, в четвер Bloomberg з посиланням на джерела повідомив про те, що чиновники Саудівської Аравії, Ірану і Катару провели зустріч в штаб-квартирі ОПЕК у Відні в середу в рамках підготовки до переговорів, які відбудуться наступного тижня в Алжирі.
Переговори між Саудівською Аравією та Іраном, двома найбільшими членами ОПЕК, які давно борються за лідерство в близькосхідному регіоні, показують, що дипломатичні спроби домогтися вагомої угоди на неформальній зустрічі в Алжирі тривають, незважаючи на скептичну оцінку такої можливості ринком.
Тим часом компанія Deloitte опублікувала підсумки свого щорічного опитування керівників нафтовидобувних компаній. На думку 59% опитаних, відновлення нафтового ринку або вже почалося, або почнеться в 2017 році. При цьому 44% респондентів сподіваються на те, що середні ціни на нафту в наступному році складуть $60-80 за барель, а понад чверть експертів (28%) очікують побачити котирування на рівні $80-100 за барель до 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас