Депутати прийняли закон про виробництво тепла з альтернативних джерел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати прийняли закон про виробництво тепла з альтернативних джерел

Енергетика
1047
Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким встановлюється тариф на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел, на рівні 90% тарифу на теплову енергію, отриману при спалюванні природного газу, що створює додаткові стимули для заміщення газу альтернативними видами палива.
За відповідний законопроект “Про теплопостачання” №4334 проголосували 242 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.
“Українську теплову калорію, отриману з біопалива, ми прирівняємо до 90% ціни калорії, отриманої з газу”, – сказав о. і. голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський.
Він зазначив, що цей законопроект буде сприяти заміщенню дорогого природного газу альтернативним паливом українського виробництва.
“Зараз обговорюється український вектор в питанні забезпечення теплом населення. За останні два роки була встановлена нова генерація теплової енергії загальною потужністю 1,2 ГВт. Ця генерація виробляє тепло, не використовуючи газ… Питання заміщення газу, наприклад, біопаливом є дуже важливими”, – підкреслив Домбровський.
Згідно з пояснювальною запискою, повноваження з формування тарифів на теплову енергію з альтернативних джерел будуть передані від Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, органам місцевого самоврядування.
Нагадаємо, в кінці березня 2016 року даний законопроект був розглянутий профільним парламентським комітетом, а 10 травня переданий на розгляд в парламент. Раніше експерти біоенергетичної асоціації заявляли, що сьогодні багато проектів по заміщенню природного газу для виробництва теплової енергії не можуть конкурувати за своєю рентабельністю з “газовою теплогенерацією”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас