Голова ФРС дала позитивну оцінку економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРС дала позитивну оцінку економіці

Світ
260
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен дала позитивний прогноз для американської економіки в ході прес-конференції, що пройшла в середу після закінчення засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), підтвердивши, що Центробанк має намір підняти базову ставку до кінця поточного року.
“Більшість керівників ФРС вважає, що одне підвищення ставки буде доречним в цьому році, – заявила Дж.Йеллен. – Я очікую, що якщо поточна тенденція поліпшення ринку праці збережеться, і не з’явиться нових ризиків, ми просто будемо дотримуватися нинішнього курсу”.
В ході прес-конференції Дж.Йеллен повторила фразу з комюніке FOMC про те, що керівництво ФРС прийняло рішення “дочекатися нових сигналів збереження прогресу в русі на шляху до основних цілей” Центробанку, незважаючи на те, що аргументи на користь підйому ставки збільшилися.
“Економічне зростання, яке було слабким в першій половині цього року, прискорюється, і ключовим двигуном підйому є споживчі витрати. Споживання підтримується стабільним збільшенням доходів домовласників, а також досить високими рівнями споживчої довіри. Однак інвестиції бізнесу залишаються слабкими, як в енергетичному секторі, так і в економіці в цілому”, – заявила Дж.Йеллен.
Вона зазначила, що темпи зростання кількості нових робочих місць в економіці США в останні чотири місяці складають в середньому 190 тис. на місяць, що приблизно відповідає рівню початку року.
“У довгостроковій перспективі це набагато вище темпів, які, за нашими оцінками, необхідні для того, щоб забезпечити робочими місцями тих, хто приходить на ринок праці”, – заявила Дж.Йеллен.
Продовження економічного зростання і поліпшення ситуації на ринку праці є ключовими факторами, що підтримують інфляційний прогноз ФРС, зазначила вона.
“В цілому споживча інфляція (індекс PCE) залишається нижче 1%, як і раніше гірше цільового показника в 2%. Однак базова інфляція, яка не враховує ціни на енергоносії і продукти харчування, знаходиться біля рівня в 1,5%. З урахуванням того, що тимчасові чинники (падіння вартості енергоносіїв) сходять нанівець, і ринок праці продовжує зростати, ми очікуємо підвищення інфляції до 2-3% протягом наступних декількох років. Ми вважаємо, що довгострокові інфляційні очікування залишаються обгрунтовано міцними, однак не можемо вважати стабільність інфляції само собою зрозумілою і продовжимо оцінювати наш прогрес на шляху до мети інфляції”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас