Apple зацікавилася купівлею виробника спорткарів McLaren — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple зацікавилася купівлею виробника спорткарів McLaren

Технології&Авто
350
Компанія Apple веде переговори про купівлю британської McLaren Technology Group, яка виробляє спорткари і володіє командою “Формули 1”, повідомляє Financial Times. Як зазначає видання, Apple вже більше двох років працює над проектом самокерованого автомобіля (офіційно це не підтверджувалося – ІФ), і придбання McLaren можна розглядати як стратегічну інвестицію. Представники обох компаній відмовилися коментувати цю інформацію.
За даними джерел газети, вартість угоди може скласти $1,3-1,95 млрд. Таким чином, це буде найбільше придбання Apple з моменту купівлі виробника навушників Beats Electronics за $3 млрд в 2013 році. Виручка McLaren в 2014 році склала 265 млн фунтів стерлінгів ($344 млн доларів), збиток – 22,6 млн фунтів ($29,3 млн). Більш актуальні дані про фінансові показники компанії не публікувалися.
Apple проявляє інтерес до технологічних розробок McLaren і її портфоліо патентів, розповіли FT джерела, знайомі з ходом переговорів. Водночас вони підкреслили, що перспективи угоди невизначені у зв’язку зі змінами всередині Apple. З 2014 року в компанії формувалася команда, що працювала над проектом електромобіля, складається з декількох сотень інженерів і дизайнерів. Протягом кількох останніх тижнів Apple залишили десятки співробітників, які працювали в цьому напрямку. Роботу, як повідомляють джерела видання, було вирішено зосередити на створенні систем для електромобілів, а не машини як такої.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас