На iGov тепер можна подати онлайн-заявку на реєстрацію шлюбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На iGov тепер можна подати онлайн-заявку на реєстрацію шлюбу

Особисті фінанси
487
На порталі iGov, де багато які держпослуги доступні онлайн, запустили ще один затребуваний сервіс. Тепер тут можна подати заяву на реєстрацію шлюбу. Про це повідомив координатор iGov Дмитро Дубілет.
Щоб подати заяву в онлайні, потрібно вибрати регіон, авторизуватися (за допомогою BankID або цифрового підпису) і вибрати РАГС, в якому буде проводитися церемонія. Щоб полегшити вибір, на iGov відразу виводяться фото залів РАГСів. За словами Дубілета, послуга поки що працює тільки в Дніпрі, але міністр юстиції вже погодив її запуск по всій країні в жовтні цього року.
Можна вибрати тип церемонії (проста або урочиста), дату і час проведення, потім заповнити дані про громадян, що вступають в шлюб, сплатити мито.
Заявку перевірить співробітник РАГСу, і якщо з нею все в порядку, заявнику прийде передзаповнений бланк на пошту. Його можна підписати електронним підписом. Якщо його немає, його потрібно роздрукувати і принести в ЗАГС.
Все вищеописане супроводжується інструкціями поштою і SMS, щоб користувач не заплутався. В кінці його попросять заповнити онлайн-форму про якість обслуговування.
Нагадаємо, на початку вересня депутати в першому читанні підтримали скасування обов’язкових «мокрих» печаток для компаній.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас