У Латвії заборонять готівкові угоди для фізичних осіб на суму понад €7200 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Латвії заборонять готівкові угоди для фізичних осіб на суму понад €7200

Світ
403
Уряд Латвії прийняв у вівторок поправки до закону про податки і мита, згідно з якими фізичним особам, що не ведуть ніякої господарської діяльності, будуть заборонені операції з готівкою, починаючи від €7200.
Поправки набувають чинності з 1 січня 2017 року.
Обмеження стали результатом зусиль Міністерства фінансів країни сприяти більш активному використанню безготівкових розрахунків і легалізації незаконних коштів, щоб скоротити шахрайство.
Представники Мінфіну на цьому тижні зустрінуться з асоціацією бухгалтерів, щоб уточнити розмір штрафу і розширити коло об’єктів, яких він буде стосуватися, повідомляє видання The Baltic Course.
Мінфін Латвії вважає, що саме готівкові розрахунки без обмежень сприяють тіньовій економіці, бо ці угоди майже неможливо відстежити. Такий тип економіки породжує нечесну конкуренцію і спотворює ринок, оскільки учасники тіньової економіки не платять податки, тим самим отримуючи переваги перед іншими гравцями ринку.
Раніше президент Асоціації комерційних банків Латвії Мартіньш Бічевскіс зазначив, що, принаймні 100 тис. латвійців воліють отримувати зарплату готівкою в конверті, тим самим сприяючи розвитку тіньової економіки в країні.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас