Deutsche Bank планує сек'юритизацію корпоративних кредитів в ліквідні цінні папери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank планує сек'юритизацію корпоративних кредитів в ліквідні цінні папери

Фондовий ринок
252
Німецький Deutsche Bank планує конвертувати мільярди доларів корпоративних кредитів в ліквідні цінні папери, щоб частково покрити потенційний дефіцит капіталу в розмірі € 19 млрд. При цьому ринкова вартість Deutsche Bank – менше 17 млрд євро – не зможе покрити потенційний дефіцит капіталу.
За інформацією видання Reuters, обсяг операції складе менше $5,5 млрд, що набагато менше, ніж в минулому році. Угода перебуває ще в стадії розгляду, повідомляє джерело. Німецький банк вже проводив подібні угоди протягом багатьох років, щоб мінімізувати ризики і підвищити достатність капіталу.
Угода ніяк не пов’язана зі штрафом від Мін’юсту США в розмірі $14 млрд через продаж банком іпотечних паперів, які стали однією з причин світової фінансової кризи в 2008 році. Акції Deutsche Bank на тлі цього впали на 8% після закриття біржі 16 вересня.
Чистий прибуток найбільшого німецького банку Deutsche Bank за підсумками другого кварталу впав на 98% і становив всього 20 млн євро в порівнянні з 798 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше. Неефективні фінансові результати можуть змусити топ-менеджмент найбільшого німецького банку другий рік поспіль відмовлятися від бонусів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас