"Газпром" вичерпав можливості оскаржити штраф АМКУ на 86 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вичерпав можливості оскаржити штраф АМКУ на 86 млрд гривень

Енергетика
2613
Верховний суд України відмовив “Газпрому” в оскарженні штрафу Антимонопольного комітету в розмірі 86 млрд гривень.
“Газпром” вимагав, щоб Верховний суд скасував ухвалу Господарського суду Києва. Цією ухвалою госпсуд повернув без розгляду позов “Газпрому”, в якому той вимагав скасувати рішення АМКУ.
Ухвала Верховного суду датована 13 вересня.
Нагадаємо, 22 січня Антимонопольний комітет оштрафував “Газпром” на 85,966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему в 2009-2015 роках.
12 квітня “Газпром” подав позов до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсним рішення АМКУ про накладення штрафу. 13 квітня суд повернув цей позов без розгляду.
18 травня Київський апеляційний господарський суд залишив без змін цю ухвалу Господарського суду Києва, це ж рішення 13 липня підтвердив Вищий господарський суд.
За словами першого заступника голови АМКУ – державного уповноваженого Марії Нижник, під час розгляду справи “Газпром” вказував на те, що у АМКУ немає компетенції розглядати дане питання і що воно повинне розглядатися в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція).
АМКУ підготував всі необхідні документи і має намір звернутися до суду з вимогою стягнути з “Газпрому” 86 млрд гривень після того, як всі юридичні можливості оскарження штрафу будуть вичерпані.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас