Google готує конкурента Samsung Gear VR і Oculus Rift — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google готує конкурента Samsung Gear VR і Oculus Rift

Технології&Авто
1094
Відомство з патентів і товарних знаків США опублікувало нову патентну заявку Google. З неї випливає, що компанія працює над новим VR-пристроєм, який повинен скласти конкуренцію HTC Vive і Oculus Rift, а також PlayStation VR від Sony.
У своїй заявці Google відзначає, що в цілому віртуальна реальність здатна поміщати людину в створене комп’ютером тривимірне оточення. При цьому сам користувач може увійти в це оточення за допомогою конкретних електронних пристроїв. До них відносяться шолом, який складається з екрану і очок, а також рукавички і інші додаткові пристрої, обладнані необхідними сенсорами. Використовуючи ці засоби, людина може опинитися в симульованій комп’ютером реальності, яка до певної міри здається їй справжньою.
Google готує конкурента Samsung Gear VR і Oculus Rift
Винахід Google відноситься до системи, що створює віртуальну реальність (VR-шоломів) і здатної взаємодіяти зі смартфонами на Android для ігор та інших занять. Мобільний пристрій можна використовувати для запуску VR-додатку, щоб з нього контент переходив на екрани VR-шолома в віртуальній реальності. При цьому користувач, який знаходиться в ігровому VR-просторі, зберігає можливість своїми руками управляти грою через смартфон.
Поки невідомо, на якій стадії знаходиться цей пристрій, однак існує ймовірність, що розробки мобільного VR-шолома вже ведуться.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас