Данилюк повідомив, коли можуть скасувати пенсійний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк повідомив, коли можуть скасувати пенсійний збір

Валюта
2106
Скасування збору до Пенсійного фонду з операцій купівлі готівкової іноземної валюти можливе в листопаді, після чого уряд відкоригує проект державного бюджету України на наступний рік.
Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
Відповідаючи на запитання про те, чому в бюджеті передбачено надходження від пенсійного збору з купівлі валюти, тоді як скасування цього збору передбачено в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, міністр зазначив, що останньої версії меморандуму з МВФ ще немає, оскільки він не оприлюднений Фондом, але при цьому підтвердив, що питання скасування пенсійного збору дійсно обговорювалося під час підготовки документа.
«Позиція Мінфіну – цього не робити, тому що це зниження доходів бюджету. Але ми це підтримали, тому що розуміємо, що цей крок спрямований, щоб ліквідувати тіньові обороти. Тому ми це підтримали і десь, якщо не помиляюся, у листопаді маємо запровадити», – сказав Данилюк.
Міністр пояснив, що в поточному проекті бюджету цей збір передбачений, оскільки бюджет базується на чинній базі, проте ще є час, щоб відкоригувати проект.
Раніше Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді зберегти в 2017 році збір до Пенсійного фонду з операцій купівлі готівкової іноземної валюти. Згідно з додатками до законопроекту «Про державний бюджет України на 2017 рік» (№5000) у наступному році уряд очікує надходження до держбюджету від операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі в сумі 260,586 млн грн. Крім того, 19 вересня головне науково-експертне управління Верховної Ради оприлюднило висновок до законопроекту №4741, який пропонує скасувати сплату пенсійного збору з купівлі готівкової валюти фізичними особами, в ньому експерти рекомендували для ухвалення зваженого рішення отримати відповідний експертний висновок уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас