Kwambio запустив першу в Україні фабрику 3D-друку з металу і кераміки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kwambio запустив першу в Україні фабрику 3D-друку з металу і кераміки

Світ
975
Український стартап Kwambio, відомий як онлайн-платформа дизайнерських 3D-форм, запустила перше в Україні виробництво 3D-друку повного циклу.
Виробництво спеціалізується на керамічних і металевих виробах і працює як з бізнесом, так і з індивідуальними замовленнями. Вже сьогодні можна замовити друк виробів з кераміки, а в листопаді стартує цех з виробництва моделей з бронзи.
Раніше в цьому році компанія запустила в Нью-Йорку інтернет-магазин дизайнерських товарів, вироблених на замовлення з кераміки і різних металів з використанням технологій 3D-друку.
Kwambio співпрацює з дизайнерами та незалежними студіями (Chen Chen & Kai Williams, byAMT, Andrew Sack, Jim Drain і багатьма іншими), а також уклала партнерські договори з різними компаніями-виробниками. Однак тепер стартап буде пропонувати керамічні та металеві товари власного виробництва в Одесі.
“Ми намагалися працювати з американськими партнерами. Але якість, ціни і терміни виробництва не годилися. Чашка за 100 доларів, яку треба чекати п’ять тижнів… Тому вирішили відкрити власне виробництво. Розробили свої власні матеріали для друку і гарантуємо терміни виробництва в 2-3 рази швидше. Ну і ціна, звичайно, в рази нижче”, – пояснив засновник і головний виконавчий директор Kwambio Володимир Усов.
“Наша мета – пропонувати продукцію високої якості за доступними цінами, щоб зробити 3D-друк і виробництво якісних товарів доступними більшості людей і компаній”, – сказав він.
Особливістю виробництва Kwambio є використання промислових 3D-принтерів в з’єднанні з традиційними технологіями.
“У світі існує велика кількість технологій 3D-друку, але всі вони засновані на базі технології пошарового наплавлення матеріалу за заданими координатами. Такий спосіб використовується для друку виробів з різних матеріалів”, – пояснив Олександр Мустафаєв, винахідник першого 3D-принтера в Центральній Європі і головний інженер Kwambio. Але з керамікою складніше.
Керамічні вироби друкуються шар за шаром, як і моделі з пластику, але після виробництва об’єкт потрібно відправити в піч для випалу – як при традиційному гончарному методі.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас