Ціни на нафту Brent знову впали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту Brent знову впали

Енергетика
740
Нафта, піднявшись у понеділок приблизно на піввідсотка, дешевшає у вівторок на тлі сигналів, що надлишок сировини на світовому ринку залишається високим.
Про це свідчать дані торгів.
Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася до 7:55 на 0,3% – до 45,82 долара за барель.
Вартість жовтневих ф’ючерсних контрактів на нафту WTI в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на 0,5% – до 43,08 долара за барель.
Напередодні публікації офіційних даних Міненерго агентство S&P Global Platts оцінило зростання запасів нафти в США минулого тижня в 2,8 млн барелів, що пов’язано, на думку аналітиків, зі зниженням поставок сировини на американські НПЗ.
Опитування аналітиків, проведене Bloomberg, вказує на можливість ще більшого зростання – понад 3,1 млн барелів.
Міністр нафти Венесуели Еулохіо дель Піно в інтерв’ю телестанції PDVSA оцінив надлишок пропозиції нафти на ринку в 10%, або 9 млн барелів на день.
Декілька країн, у тому числі Нігерія, нарощують виробництво, свідчать повідомлення ЗМІ.
Президент Венесуели Ніколас Мадуро у вихідні заявив, що країни-виробники нафти “близькі” до угоди про замороження видобутку і можуть оголосити про нього у вересні.
Однак поки що ринок не має впевненості, що країни-члени ОПЕК і Росія зможуть домовитися. Більше того, замороження видобутку може виявитися недостатньо для стабілізації цін в умовах хронічного перевиробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас