У КНДР провели успішне випробування нового ракетного двигуна – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КНДР провели успішне випробування нового ракетного двигуна – ЗМІ

Світ
286
Пхеньян провів успішне наземне випробування нового ракетного двигуна, передають у вівторок південнокорейські ЗМІ, посилаючись на повідомлення агентства ЦТАК.
Згідно з повідомленням ЦТАК, лідер КНДР Кім Чен Ин відвідав космічний центр у Сохе на заході країни, де керував випробуванням “потужного ракетного двигуна нового типу, здатного виводити на геостаціонарну орбіту супутники”.
Відзначається, що така ракета-носій може експлуатуватися для різних типів супутників, включаючи ті, що використовуються для спостереження за Землею. Випробування нової ракети було здійснено за наказом Кім Чен Ина, уточнює ЦТАК.
Північнокорейський лідер також наказав “запускати більше супутників для різних цілей, щоб удосконалювати місцеві технології і тим самим перетворити нашу країну в найближчі роки у володаря таких геостаціонарних супутників”, передав ЦТАК.
У свою чергу, південнокорейські журналісти в публікації звертають увагу, що це перша поява Кім Чен Ина на публіці у зв’язку з негромадянським заходом з дня проведеного 9 вересня п’ятого ядерного випробування.
9 вересня КНДР оголосила про успішне проведення чергового випробування ядерної зброї. До цього ядерні випробування КНДР здійснила в січні цього року, і крім цього, вони були в 2006, 2009 і 2013 роках.
Згодом РБ ООН провела закрите екстрене засідання, на якому члени Ради рішуче засудили останнє випробування ядерної зброї у Північній Кореї та заявили про готовність обговорювати нові серйозні заходи стосовно Пхеньяна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас