Мінрегіон подасть у ВР новий законопроект про реструктуризацію боргів ТКЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон подасть у ВР новий законопроект про реструктуризацію боргів ТКЕ

Енергетика
141
До 20 вересня в Верховну Раду від Мінрегіону має бути поданий новий законопроект «Про комплексну реструктуризацію боргів перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та водоканалів.
Про це під час проведення круглого столу «30 днів до холодів. Старі проблеми нового опалювального сезону», якій відбувся 19 вересня в Український кризовому медіа-центрі розповіла народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Альона Бабак.
«Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України наголошує про 90% готовність ЖКГ України до опалювального сезону 2016-2017 рр., але фінансовий стан підприємств залишається стабільно тяжким. За інформацією Мінрегіону станом на 01.08.2016 р. заборгованість підприємств теплоеомуненрго перед НАК «Нафтогаз України» складає – 18,9 млрд грн (з них 2,9 млрд – борг за 2016 р., 4,3 млрд – штрафні санкції та пені).
Зрозуміло, що старі борги тягнуть за собою нові проблеми. До 20 вересня в Верховну Раду від Мінрегіону має бути поданий новий законопроект «Про комплексну реструктуризацію боргів перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та водоканалів».
Вона також зауважила, що допоки будуть існувати бартерні розрахунки відповідно до постанови КМУ №217, підприємства ТКЕ та водопостачання ніколи не зможуть розрахуватись зі своїми боргами: «Старі борги тягнуть за собою проблеми в новий опалювальний період. Поки у нас в країні існує алгоритм бартерних розрахунків (спецрахунки), підприємства ТКЕ та водопостачання не розрахуються з боргами».
Нагадаємо, прийнятий 7 липня закон № 2706 дозволив би, зокрема, розблокувати рахунки ПАТ «Київенерго» та інших теплопостачальних підприємств-боржників. Але президент «завернув» закон про списання штрафів з підприємств ТКЕ на доопрацювання.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас