Нова лінія з Хмельницької АЕС покращить енергопостачання Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова лінія з Хмельницької АЕС покращить енергопостачання Києва

Енергетика
688
“Укренерго” запустило ЛЕП 750 кВ “Хмельницька АЕС – підстанція “Київська”. Міністр енерговуглепрома Ігор Насалик прогнозує зниження вартості електроенергії завдяки збільшенню виробітку атомних станцій
НЕК “Укренерго” запустило лінію електропередач 750 кВ від Хмельницької атомної електростанції до підстанції “Київська”. Після включення лінії приплив по ній становить 882 МВт.
На підключенні нової лінії були присутні віце-прем’єр Володимир Кістіон і міністр енерговуглепрома Ігор Насалик. Вони наголосили на важливості лінії для стабільного енергопостачання Києва та області, а також розблокування “замкнених потужностей” на Хмельницькій АЕС.
“У свою чергу збільшення частки атомної генерації – це зниження ціни кіловата”, – запевнив Насалик.
Нагадаємо, в грудні 2015 року лінію Рівненська АЕС – підстанція “Київська” запускав президент України Петро Порошенко.
Проект будівництва ліній від Хмельницької і Рівненської АЕС до нової підстанції тривав близько чотирьох років. Він призначений для видачі електроенергії із західноукраїнських атомних станцій до центральної енергодефіцитної частини України.
Також підстанція “Київська” незабаром повинна замінити собою застарілий розподільний пристрій на Чорнобильській АЕС. Для цього побудували лінії від підстанції до “Київського кільця”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас