Доларове кредитування в світі без урахування США впало вперше за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларове кредитування в світі без урахування США впало вперше за 7 років

Світ
339
Обсяги глобального кредитування за межами США впали вперше за сім років, тобто з часів світової фінансової кризи 2007-2009 років, свідчать дані Банку міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, BIS).
Доларові позики, видані світовими банками неамериканським позичальникам, знизилися в першому кварталі на 0,7% щодо того ж періоду минулого року і склали $7,9 трлн.
Обсяг номінованих в доларах США кредитів в країнах emerging markets (EM), основний індикатор стану ліквідності в усьому світі, дорівнював на кінець березня $3,2 трлн, скоротившись на $137 млрд в порівнянні з показником на ту ж дату минулого року.
Проте, відзначають експерти BIS, в найближчі місяці ситуація може змінитися за рахунок зростання розміщення облігацій емітентами EM, а також припливу капіталу в квітні-червні.
Кредитування в євро за межами єврозони скоротилося в першому кварталі вперше за два роки, що відображає в тому числі слабкість банківського сектора Європейського союзу. Однак на тлі рекордно низької прибутковості випуск облігацій збільшився, в результаті чого обсяг кредитування в євро нерезидентів єврозони зріс на 4,2% – до $2,3 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас