НБУ затвердив здійснення небанківськими фінустановами фінансового моніторингу в частині переказу коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив здійснення небанківськими фінустановами фінансового моніторингу в частині переказу коштів

Валюта
686
Національний банк затвердив здійснення небанківськими фінансовими установами фінансового моніторингу у частині переказу коштів.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Національний банк постановою №388 від 15 вересня затвердив положення про здійснення небанківськими фінустановами фінансового моніторингу в частині надання ними фінансової послуги з переказу коштів.
Положенням встановлюються вимоги щодо здійснення аналізу небанківською фінустановою фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.
Також встановлено перелік внутрішніх документів з питань моніторингу, процес ідентифікації, верифікації клієнтів.
Крім того, передбачені вимоги до призупинення, поновлення фінансових операцій та виконання рішень уповноваженого органу.
Разом з тим передбачається погодження кандидатури відповідального працівника небанківської фінансової установи з питань фінансового моніторингу.
Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.
Небанківські фінансові установи зобов’язані не пізніше трьох місяців з дня набрання чинності постанови привести внутрішні документи з питань фінансового моніторингу у відповідність з вимогами положення.
Національний банк планує найближчим часом розпочати проведення навчальних семінарів для небанківських фінустанов з метою надання консультацій щодо застосування вимог положення у практичній діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас