Чи потрібно платити за комуналку, якщо в квартирі ніхто не живе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи потрібно платити за комуналку, якщо в квартирі ніхто не живе

Особисті фінанси
14131
Відповідно до статті 322 Цивільного кодексу України, власник квартири повинен утримувати своє житло незалежно від того, мешкає він у ньому чи ні.
Але що робити, якщо квартира пустує без господарів, а їм не хочеться оплачувати комуналку, розмір якої стрімко зростає. На жаль, повністю звільнитися від оплати комунальних послуг в такій ситуації не вдасться.
По-перше, не вийде відмовитися від квартплати, оскільки прибирання прибудинкової території та утримання будинку відбуваються завжди, незалежно від проживання мешканців.
По-друге, непросто ухилитися від плати за опалення, бо відключити одну квартиру від централізованого теплопостачання технічно неможливо. Власнику “пощастить“ тільки в тому випадку, якщо мешканці всього будинку приймуть рішення відмовитися від тепла.
Таким чином, на сьогоднішній день господарям квартири в будь-якому випадку доведеться оплачувати квартплату та опалення.
Якщо в квартирі немає лічильників на воду, то можна написати заяву про відмову від водопостачання і водовідведення, після чого надходження води в квартиру перекриють, а нарахування оплати, відповідно, припиняться.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас