Зростання зарплат в єврозоні в II кварталі сповільнилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання зарплат в єврозоні в II кварталі сповільнилося

Світ
136
Середні темпи зростання зарплат у єврозоні у другому кварталі 2016 року сповільнилися до мінімуму майже за шість років, свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу.
Так, зарплати службовців у країнах валютного блоку у квітні-червні збільшилися лише на 0,9% порівняно з тим же періодом попереднього року – це найслабший підйом із третього кварталу 2010 року.
У першому кварталі нинішнього року зростання зарплат становить 1,7%.
Витрати на робочу силу компаній єврозони у квітні-червні підвищилися лише на 1% щодо того ж періоду роком раніше, зростання стало найслабшим із січня-березня 2014 року.
Низькі темпи збільшення зарплат у єврозоні є серйозною причиною для занепокоєння в Європейському центральному банку (ЄЦБ), який, як і раніше, далекий від досягнення цільового показника інфляції в 2%, пише MarketWatch.
По-перше, коли витрати бізнесу на робочу силу збільшуються, компанії змушені підвищувати ціни на свою продукцію, щоб зберегти рівень маржі, і це стимулює інфляцію.
По-друге, коли зарплати громадян зростають, їхні можливості у плані витрат поліпшуються, що також штовхає вгору споживчі ціни.
Офіційні дані, опубліковані напередодні, показали, що інфляція в єврозоні в серпні збереглася на липневому рівні – 0,2% у річному вираженні. Інфляція в регіоні залишається нижчою за цільовий показник ЄЦБ вже більш як три роки, незважаючи на ультрам’яку кредитно-грошову політику.
Безробіття в єврозоні стійко знижується з моменту повернення економіки регіону до зростання в середині 2013 року, проте на рівні в 10,1% вдвічі вище показників США і Великобританії.
Уповільнення темпів зростання зарплат було найсуттєвішим у Німеччині – до 1,1% у другому кварталі з 2,7% в першому.
Зниження зарплат у квітні-червні було відзначено у двох країнах єврозони – в Італії (0,5%) та Фінляндії (2,3%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас