Microsoft встановила рекорд з точності розпізнавання мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft встановила рекорд з точності розпізнавання мови

Технології&Авто
602
Дослідницький підрозділ компанії Microsoft оголосив, що їм вдалося досягти найвищої точності розпізнавання мови за всю історію людства.
Дослідникам вдалося досягти у метриці Word Error Rate результату в 6,3%. Цей показник відображає частку неправильно розпізнаних системою слів.
Наприклад, минулого року компанія Google оголосила про досягнення результату у 8%, а у 2013 році цей показник складав взагалі 23%. Підвищення точності розпізнавання мови відіграє важливу роль у розвитку голосових помічників, таких як Cortana, Google Assistant та Siri.
«Наша найкраща одиночна система досягає коефіцієнта помилок 6,9% у тесті Switchboard Національного інституту стандартів і технологій США. Ми вважаємо, що це найкращий зареєстрований на сьогоднішній день результат для технології розпізнавання мови на основі комбінації систем. Під час роботи цієї технології у групі з іншими тест Switchboard показав результат 6,3%», – розповіли дослідники з Microsoft Research.
Джеффрі Цвейг, головний науковий співробітник та керівник дослідницької групи Speech & Dialog компанії Microsoft, впевнений, що такий низький відсоток помилок було досягнуто завдяки майстерності членів його команди, які розробили нові алгоритми навчання, високооптимізовані надточні та рецидивуючі нейромережеві моделі, а також такі інструменти, як обчислювальна мережа Toolkit. Ця мережа реалізує складні механізми, які дозволяють алгоритмам глибокого навчання працювати на порядок швидше, ніж раніше. Важливим кроком вперед став прорив у паралельному навчанні на графічних процесорах.
«Це новий етап для усього широкого спектра нових технологій, розроблених співтовариством штучного інтелекту великою кількістю різних організацій за останні 20 років», – заявив Сюедун Хуан, керівник з дослідження мови у Microsoft.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас