Рейк'явік планує стати вуглецево-нейтральним до 2040 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейк'явік планує стати вуглецево-нейтральним до 2040 року

Світ
668
Мер столиці Ісландії Дагур Еггертссон повідомив про те, що Рейк’явік планує скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу до нуля до 2040 року.
Щоб домогтися такого результату, мерія міста планує збільшити популярність громадського транспорту (зараз ним постійно користуються близько 4% городян, а потрібно, щоб таких було не менше 12%), а також зробити так, щоб всі засоби пересування по місту працювали за рахунок відновлюваної енергії, пише Inhabitat.
Крім того, дуже важливо зупинити розростання міста. Для цієї мети до будівельних компаній буде пред’явлено нову вимогу: 90% всіх нових житлових будівель повинні розташовуватися в межах Рейк’явіка.
Мер міста також зазначив, що Рейк’явік знаходиться в дуже сприятливій позиції для виконання цього амбітного плану. Викиди вуглекислого газу вже зараз знаходяться на досить низькому рівні, будинки місцевих жителів, опалюються за рахунок геотермальної енергії, а вся спожита в місті електрика виробляється на гідроелектростанціях.
Домогтися нейтральної емісії вуглецю хочуть багато світових столиць. Так, наприклад, Копенгаген планує зробити це вже до 2025 року. А першим місцем на землі, яке перестане виробляти вуглець, стане, швидше за все, острів Невіс, розташований у Карибському морі, на якому нині проживає близько 12 тисяч осіб.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас