Fitch підвищив рейтинг найбільшого виробника олійно-жирової продукції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищив рейтинг найбільшого виробника олійно-жирової продукції в Україні

Фондовий ринок
466
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг найбільшого виробника олійно-жирової продукції в Україні агрохолдингу “Кернел” за довгостроковими зобов’язаннями в національній валюті до “B-” із загальнодержавного рівня “ССС”.
Згідно з повідомленням компанії на сайті Варшавської фондової біржі, підвищення рейтингу відображає експортно орієнтовану модель бізнесу холдингу і обмежені зв’язки з українською банківською системою.
Разом з тим, рейтинг “Кернелу” за довгостроковими зобов’язаннями в іноземній валюті залишається на загальнонаціональному рівні “ССС”.
Fitch також підвищив національний рейтинг “Кернелу” за довгостроковими зобов’язаннями до “АА +” з “А-”, присвоївши національному рейтингу стабільний прогноз.
Як повідомлялось агрохолдинг “Кернел” в 2015 фінансовому році (ФР, липень 2014 – червень 2015) отримав 106,9 млн дол. чистого прибутку проти 98,3 млн дол. чистого збитку в 2014 ФР. За 9 місяців 2016 фінансового року холдинг отримав 234,1 млн дол. чистого прибутку, що в 3,2 рази більше, ніж в тому ж періоді 2015 ФР.
Холдинг “Кернел”, контрольований українським бізнесменом Андрієм Веревським, є найбільшим в Україні виробником і експортером соняшникової олії, а також одним з найбільших експортерів зернових і великим виробником сільськогосподарських продуктів. Компанія також надає послуги зі зберігання сільгосппродуктів, експорту через термінали на Чорному морі, що належать їй. Земельний банк компанії становить понад 400 тис. га. На українському ринку олійно-жирова продукція “Кернел” представлена торговими марками “Щедрий Дар”, “Стожар”, “Чумак Золота”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас