Ford очікує зниження прибутку в 2017 р. на тлі масштабних капіталовкладень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford очікує зниження прибутку в 2017 р. на тлі масштабних капіталовкладень

Фондовий ринок
173
Американська автомобілебудівна компанія Ford Motor Co. очікує скорочення прибутку в наступному році через підвищення інвестицій в розширення бізнесу і нові технології, йдеться в прес-релізі компанії.
При цьому аналітики в середньому очікують, що скорегований прибуток компанії в розрахунку на акцію в наступному році зросте на 1 цент, до $1,84, а чистий прибуток без урахування разових факторів – з $7,37 млрд до $7,45 млрд.
Ford планує витратити $4,5 млрд на розробку 13 нових моделей автомобілів на електродвигунах, які повинні скласти 40% модельного ряду компанії до 2020 року. Також в планах компанії розширити модельний ряд люксової марки Lincoln, підвищити рентабельність в сегменті малолітражних автомобілів і поліпшити позиції на таких проблемних ринках, як Росія і Південна Америка.
Також другий за обсягом продажів автоконцерн в США має намір знизити витрати на $3 млрд до 2018 року і зберегти позитивне значення показника вільного грошового потоку.
Раніше у вересні Ford погіршив прогноз прибутку через триваючі відкликання машин. Тепер компанія очікує, що скорегований прибуток до виплати податків в цьому році складе близько $10,2 млрд у порівнянні з минулим прогнозом на рівні $10,8 млрд, повідомляється в прес-релізі.
Ford оцінює витрати в рамках чергового відкликання автомобілів приблизно в $640 млн, що буде враховано в звітності за третій квартал.
Акції Ford подешевшали в середу на 1,1%, капіталізація компанії оцінюється в $49 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас