«Філіп Морріс Україна» поскаржилася на дії фіскалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Філіп Морріс Україна» поскаржилася на дії фіскалів

Фондовий ринок
785
В Україні склалася парадоксально-абсурдна ситуація, коли фіскальний орган штрафує компанії за діяльність, яку спочатку сам же і санкціонував, – йдеться в заяві ПрАТ «Філіп Морріс Україна».
Як нагадали в компанії, йдеться про ситуацію, коли один з департаментів ДФС видав підприємству дозвіл, а через деякий час інший департамент тієї же ДФС поставив під сумнів використання цього дозволу, таким чином зобов’язавши ПрАТ оплатити донарахування податків і штраф за нібито неправомірні дії. Як уточнюється в повідомленні прес-служби компанії, 14 червня 2016 року Відділ ДФС в Харківській області за результатами перевірки видав підприємству податкові повідомлення-рішення на загальну суму 635,3 млн грн. За результатами адміністративного оскарження ДФС України залишила рішення ГУ ДФС в Харківській області без змін. Зараз «Філіп Морріс Україна» оскаржує податкові повідомлення-рішення в судовому порядку.
«Ми будемо відстоювати свою позицію в суді і сподіваємося, що на суд не буде чинитися тиск, а мета – наповнити за будь-яку ціну бюджет – не перекреслить норми чинного законодавства України. Компанія підтримує пропозицію провести службове розслідування щодо посадових осіб ДФС», – йдеться в заяві ПрАТ і підкреслюється, що по цій ситуації є однозначна позиція Міністерства фінансів України про законність дій «Філіп Морріс Україна», а також рішення бізнес-омбудсмена на користь компанії. Тому дії ДФС не можна розцінювати інакше, як тиск на компанію, вважають «табачники».
«Окремо зауважимо, що відкриття кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків йде врозріз з недавнім рішенням Мінфіну і відповідним наказом ДФС, яке має запобігти відкриттю кримінальних проваджень до остаточного завершення всіх адміністративних і судових процедур оскарження податкових повідомлень-рішень», – заявили на підприємстві.
В «Філіп Морріс Україна» також заявили, що таке відношення до великого бізнесу негативно позначиться на інвестпривабливості країни, а саме ПрАТ вже призупинило ряд проектів з розвитку експортних напрямків і створення в Україні на базі його підприємства в Харкові експортного хаба Philip Morris International з планом по збільшенню експортної потужності компанії до $300 млн щорічно.
Як повідомлялося, раніше ДФС розслідувала провадження щодо ухилення компанією «Київстар» від сплати податків на суму понад 2,3 млрд грн. Після початку розслідування в компанії теж заявляли, що вважають звинувачення і претензії на її адресу безпідставними.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас