Енергетичний сектор втратив частину світових інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетичний сектор втратив частину світових інвестицій

Енергетика
230
Світові інвестиції в енергетику в 2015 році скоротилися на $200 млрд – до $1,8 трлн з $2 трлн в 2014 році. Про це сказано в щорічній аналітичній доповіді Світові інвестиції в енергетику 2016 Міжнародного енергетичного агентства.
У доповіді МЕА наголошується, що за звітний період зросли інвестиції в виробництво джерел чистої енергії, але інвесторам як і раніше необхідні ясність і визначеність від політиків.
За даними агентства, найбільшим інвестором в енергетику в 2015 році, як і в минулому, був Китай – $315 млрд. В основному країна інвестувала у виробництво джерел енергії з низьким вмістом вуглецю і енергоефективність.
Через зниження ціни на нафту і витрати дефляції США скоротили свої інвестиції в енергетичний сектор майже на $75 млрд – до близько $280 млрд.
Близький Схід і Росія в 2015 році виявилися найбільш стійкими до скорочення витрат на енергетичний сектор, завдяки зниженню витрат на виробництво через зміну курсу валюти. В результаті на нафтові компанії цих країн припадає до 44% загального обсягу інвестицій в геологорозвідку.
У МЕА відзначають, що розвинені країни поступово розвивають інноваційні джерела електроенергії, скорочуючи витрати на застарілі технології.
Так, інвестиції в відновлювані джерела енергії в 2015 році склали $313 млрд – майже 20% загальних витрат на енергію.
Розвиток інноваційних технологій сприяв зростанню інвестицій в інтелектуальні мережі та енергосховища, які, як очікується, в майбутньому будуть відігравати вирішальну роль в інтеграції вітрової та сонячної енергій.
Вкладення в газові електростанції скоротилися майже на 40%. При цьому азіатські ринки поки продовжують інвестувати у вугільну енергетику.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас