Мінус банк-оготівкування: Що відбувається з неплатоспроможними фінустановами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінус банк-оготівкування: Що відбувається з неплатоспроможними фінустановами

Кредит&Депозит
1188
На один кишеньковий банк поменшало: 30 серпня НБУ відкликав ліцензію і одночасно почав ліквідацію КСГ Банку (група невеликих, 459,4 млн активів і 54,2 млн коштів фізосіб на 01.07.2016 р). Банк обслуговував інтереси власника холдингу КСГ Агро (рослинництво, свинарство) Сергія Касьянова. Приводом для ліквідації стала виявлена в банку схема конвертації безготівкових коштів у готівку.
Банки-банкрути продовжують намагатися відродитися через судову систему. 31 серпня Вищий адмінсуд визнав банкрутство Укрінбанку незаконним. Спочатку суд скасував його неплатоспроможність, а тепер і ліквідацію. У НБУ повідомляють, що подадуть в суд заяву про роз’яснення порядку виконання рішення суду, щоб зрозуміти, як згорнути процедуру банкрутства назад.
А от Київський апеляційний адміністративний суд 31 серпня підтвердив правомірність і законність відкликання Нацбанком банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку. До речі, цей же суд визнав і законне право НБУ на виведення з ринку банку Надра. Донецький окружний адмінсуд 5 вересня визнав правоту НБУ і щодо банку ТК Кредит, який в лютому 2016 був визнаний неплатоспроможним через непрозорість структури власності.
Що ще відбувається? 30 серпня банк Форум (визнаний неплатоспроможним ще в березні 2014 року) здійснив останній платіж за стабкредитами НБУ, повністю погасивши позику в сумі 487 млн грн. Гроші для погашення кредиту виручені від реалізації активів банку.
Вкладники продовжують отримувати виплати в рамках гарантованої суми. Клієнтам Фідобанк доведеться поки що почекати – оголошена “технологічна перерва”, після якої продовжать виплати. Видають банки-агенти кошти клієнтам банку Михайлівський – у Фонді повідомили, що гроші будуть видавати до 13 жовтня через Альфа-Банк, Кредобанк, ПУМБ, Правекс-банк, Таскомбанк і Банк Кредит Дніпро.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас