Кабмін підтримає фермерські господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підтримає фермерські господарства

Аграрний ринок
398
Кабінет міністрів України збільшив граничну суму фінансової підтримки фермерських господарств на поворотній основі до 500 тис. грн з 250 тис. грн.
Відповідні постанови № 609 від 8 вересня 2016 року “Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам” оприлюднено на сайті уряду.
Згідно з поясненням до документа, вдосконалюється процедура відбору переможців конкурсу; розширюється коло напрямків надання фінансової підтримки, встановлюються пріоритети, за якими буде надано перевагу при визначенні переможців конкурсного відбору
До таких пріоритетів відносяться: членство в сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі; здійснення діяльності по вирощуванню і розведенню великої рогатої худоби; обробка земельних ділянок площею не більше ніж 500 га; закладення молодих плодово-ягідних і виноградних насаджень, перехід до виробництва органічної продукції (сировини).
“Суб’єктам господарювання, а це 38,85 тис. фермерських господарств, пропонується здійснення діяльності в прозорому нормативно-правовому полі, вдосконалення процедури отримання державної підтримки. Прийняття та реалізація постанови дозволить ефективніше використовувати кошти державного бюджету України та залучити фермерські господарства до реалізації державної політики щодо розвитку агропромислового комплексу країни, забезпечить комплексний підхід до забезпечення продовольчої безпеки країни”, – йдеться в поясненні.
Термін дії постанови не обмежується. Документ набирає чинності з дня набуття чинності регуляторного акту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас