Toyota анонсувала продаж водневого седана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota анонсувала продаж водневого седана

Технології&Авто
2953
Японський автомобільний концерн Toyota в середині серпня оголосив про старт серійного виробництва і початок продажів на внутрішньому ринку седана Mirai, пише Укравтопром. Назва моделі, в перекладі з японської, означає “майбутнє”. І таку назву для моделі вибрано неспроста.
Toyota Mirai має гібридний електроводневий двигун. Щоб урухомити машину не використовуються вуглеводні. Енергія виробляється не в результаті горіння, а за допомогою окисної реакції водню в електрохімічному генераторі. Замість шкідливого вихлопу двигун виробляє чисту воду. Потужність електромотора складає 136 кінських сил.
За запасом ходу вона відповідає традиційним машинам з ДВС – однієї заправки вистачить на 650 кілометрів шляху.
Вартість інноваційного автомобіля в Японії складе 57,5 тисячі доларів. При цьому уряд країни вже оголосив, що новинка потрапить в програму субсидування купівлі нових екологічних авто, що дозволить заощадити суму в розмірі 17 тисяч доларів. Для порівняння Tesla Model S у себе на батьківщині, в Америці, обходиться покупцеві в 53 тисячі доларів.
Найближчим часом на ринок водневих автомобілів планує вийти японська Honda і південнокорейський Hyundai. Перші почнуть продажі моделі FCV вже в поточному році. Другі мають намір закінчити розробки водневого автомобіля до Олімпіади-2018, яка буде проходити в Південній Кореї.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас