Німеччина зацікавлена в збереженні Україною статусу транзитера газу - посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина зацікавлена в збереженні Україною статусу транзитера газу - посол

Енергетика
170
Німеччина зацікавлена в подальшому використанні української газотранспортної системи (ГТС) для забезпечення потреб країн Європи, заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель (Ernst Reichel).
“Уряд Німеччини повністю усвідомлює побоювання України щодо проекту “Північний потік-2” і зовнішньополітичного контексту, що стоїть за цим. Він і далі буде виступати за використання української газопровідної системи для забезпечення газом країн-членів ЄС, наприклад, країн Південно-Східної Європи”, – зазначив він.
За словами посла, в разі реалізації проекту “Північний потік-2” він повинен повністю відповідати вимогам європейського законодавства.
“Північний потік-2” в разі, якщо зацікавлені фірми все-таки вирішать його реалізувати, повинен відповідати всім юридичним актам, які відносяться до даного випадку і застосовуються в ЄС до таких проектів”, – зазначив він.
Крім того, Е.Райхель повідомив, що поки що зарано ставити питання про участь німецьких компаній в управлінні ГТС України. “На мою думку, питання ставиться занадто рано.
І щодо загального економічного та інвестиційного клімату в Україні є ще над чим працювати, наприклад, щодо реформування діяльності органів юстиції та боротьби з корупцією”, – резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас