МЕА погіршило прогноз світового попиту на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА погіршило прогноз світового попиту на нафту

Енергетика
258
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) погіршило свій прогноз щодо зростання попиту на нафту в світі в 2017 році на 0,2 мільйона барелів на добу – до 97,3 мільйона барелів проти 97,5 мільйона барелів на день в серпневому прогнозі.
Про це йдеться в щомісячній доповіді МЕА.
Прогноз щодо 2016 року був також переглянутий у бік пониження – до 96,1 мільйона барелів на день з 96,3 мільйона барелів у минулому прогнозі.
На думку аналітиків МЕА, досягнення балансу світового ринку нафти затягується, пропозиція на ринку продовжить перевищувати попит ще принаймні протягом першої половини наступного року.
“Наш прогноз в доповіді передбачає, що динаміка попиту та пропозиції не зможе істотно змінитися в найближчі місяці. В результаті пропозиція буде перевищувати попит принаймні в першій половині наступного року”, – говориться в доповіді.
“Світові запаси нафти будуть продовжувати зростати: запаси в країнах ОЕСР в липні перевалили за 3,1 мільярда барелів. Щодо повернення ринку до балансу, схоже, що нам, можливо, доведеться почекати ще деякий час”, – повідомляє МЕА.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас