Податкова оскаржила план досудової санації ХТЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова оскаржила план досудової санації ХТЗ

Фондовий ринок
409
Спеціалізована податкова інспекція з обслуговування великих платників податків в Харкові направила апеляційну скаргу на рішення господарського суду першої інстанції про затвердження плану досудової санації ПАТ “Харківський тракторний завод” (ХТЗ).
“Розгляд скарги призначити на 19 вересня 2016 року… Учасникам провадження у справі про банкрутство за три дні до судового засідання подати до канцелярії Харківського апеляційного господарського суду відгуки на апеляційну скаргу з доказами на обґрунтування своєї правової позиції”, – йдеться в ухвалі Харківського апеляційного госпсуду, оприлюдненій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.
У мотивувальній частині документа зазначено, що спецподаткова вимагає скасувати рішення суду першої інстанції і ухвалити нове рішення, яким відмовити в затвердженні плану санації ХТЗ до порушення провадження у справі про банкрутство, відмовити у впровадженні мораторію на задоволення вимог кредиторів підприємства та зняття арешту з майна боржника.
Як повідомлялося, на початку травня 2016-го ХТЗ заявив про проведені представниками Служби безпеки України (СБУ) обшуки на підприємстві, в ході яких було вилучено фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена.
За результатами зборів кредиторів ХТЗ 9 червня 2016 року було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства, схвалено план її проведення.
Господарський суд Харківської області 14 липня задовольнив клопотання ХТЗ про затвердження плану санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Суд також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів ХТЗ, що виникли до затвердження плану санації. Крім того, суд частково задовольнив клопотання ХТЗ про зняття арешту з майна боржника, однак відмовив у знятті арештів з рахунків, накладених в рамках кримінальних проваджень.
Наразі тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 році тоді ще державному ХТЗ.
Завод випускає малі трактори потужністю 35 л/с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 л/с.
Згідно з фінзвітом підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку роком раніше, чистий дохід скоротився на 24% – до 513,3 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас